Friday, August 20, 2010

HOMESTAY CAMERON HIGHLANDS

Terletak di groundfloor Greenhill Apartment, Jalan Gereja, Tanah Rata, Cameron Highlands.
- View yang cantik yang mana berhampiran dengan Heritage Hotel
-Mempunyai 3 bilik tidur dan 2 bilik air (dengan water heater)
-Anda tidak perlu bergaduh untuk mengangkat barang dari kereta ke dalam rumah kerana ia terletak di groundfloor
- Dan tempat letak kereta yang selamat hanya di depan pintu je.
- Memang sesuai untuk OKU, perempuan menggandung atau orang tua.
-Kemudahan yang disediakan seperti
- Kelengkapan untuk memasak dan makan
- Rice cooker, stove masak, electric jug, microwave, kuali, periuk, pinggan mangkuk.
Sekiranya anda yang datang lebih dari 10 orang, bawa lah extra pinggan mangkuk pakai buang
kerana kami hanya menyediakan untuk 10 orang sahaja
- Astro - famili package sahaja- dicadangkan bawa kad astro sendiri kalau nak package sendiri.
- Iron

-2min berjalan kaki ke Heritage Hotel
-4-5min berjalan kaki ke pekan Tanah Rata sambil menyedut udara yang segar dan nyaman
-5km ke Brinchang untuk ke pasar malam




Pemandangan dari hadapan. See the kitchen balcony? Which can access to the parking n boleh BBQ kat situ. And see Heritage Hotel right behind dalam gambar di atas? Hm.... 4 star hotel tu. 2 minit je jalan kaki ke sana

Pemandangan dari balkoni belakang.
Another balcony yang boleh access ke mini garden di belakang dan boleh dijadikan lokasi BBQ juga. Nice view from the balcony. Itu ialah Heritage Hotel

Spacious dining, kitchen n living hall. Ruang tamu boleh menempatkan sehingga 6-8 orang tidur di hadapan tv (depands on size orang tu le). Bilik air/mandi pun kelihatan luas.
Sambil masak, boleh lah mencuci mata melihat orang lalu lalang. Selalunya penghuni mat salleh atau mat jepun dari Heritage Hotel akan melintasi di hadapan apartment ini kerana mereka suka berjalan kaki menuju ke pekan Tanah Rata.

MASTER BEDROOM.
Boleh menampung 4 orang, 2 orang diatas katil dan 2 orang di atas lantai (antara tingkap dan katil) Katil boleh dirapatkan ke meja solek. Dalam masterbed room ada
-wardrobe, makeup table dan attached bathroom/toilet with bath tub.

SECOND RORM
With 2 single beds - boleh accomadate 4 people (put 2 single beds together) 3 orang atas katil dan seorang atas lantai. Nice view n u can see ur car parking safely from the window.
-Makeup table with attached wardrobe. Anda juga boleh duduk di katil sambil mencuci mata melihat di luar orang lalu lalang menuju ke pekan Tanah Rata.

THIRD ROOM
Lowered double decker. Can accomodate 2 people. Kalau nak 3 orang pun boleh.
- Makeup table n a wardrobe.



Antara kawasan yang menarik yg terdapat di Tanah Rata ialah ladang strawberry, ladang kobis, taman permainan kanak2, taman bunga, Starbucks Coffee, Maybank, CIMB, Marrybrown, Petronas, Hotel hotel dan sebagainya

No comments:

Post a Comment